Friday, November 9, 2007

eu tiganul...

Iacata ca ma uit precum curca in vreascuri la "conflictul" ce se desfasoara in cizma. Conflict in care conationali de ai nostri sunt oprimati de o tara membra UE. Si uite asta ma da cu creierii de pereti. Adica bocancul italian poate fi infipt in dosul Romanilor deoarece un dobitoc a violat/ucis/jefuit/pradat/etc o baba a unui mare mahar (cizmar autentic de mare greutate) in timp ce UE se face ca nu vede nika. Termenul expulzare este scris cu litere de o schioapa pe toate ziarele Italienesti si ce este cel mai grav este ca insusi premierul cizmei il foloseste cu dezinvoltura iar UE tace.Nu de alta dar cand am propus acum niste ani, asa voalat, sa ii "ascundem" pe tigani in Baragan tocmai Italienii cu backup UE cu tot au sarit de poponetele lor in sus ca facem discriminare pe criterii etnice . Pai ce mama dracului se intampla? Daca Base ar fi scos pe gura ceva legat de conationalii nostri mult asupriti (maghiarii adica) apai s-ar fi auzit racnetele UE si amenintarile de la Bruxelles in 3 ore( sau mai putin...). Dar nu. Nu se intampla asa cind sunt lezati ei insisi in amorul lor propriu. Desi UE pretinde ca toti suntem egali in marea comunitate... unii sunt mai egali decit altii. Dap. M-am lamurit cum e si cu UE. Promisiuni as usual, inflorite de ai nostri demnitari in asa fel in cat ei sa-si traga osanza iar tara sa devina o mica societate de consum pentru excesul de productie european. Rahat cu perje (scuzati-mi limbajul), varsat pe gatul Romanilor (incluzand aici si pe tigani si celelalte minoritati conationale) care, inca tac si inghit acel rahat. Sau o fi linistea UE similara cu somnul guvernantilor Romani ajunsi in parlament si senat? Or fi preluat modelul de la noi si il implementeaza cu succes in UE? mai sa fie...
Cit despre ai nostri ca brazii ce sa mai zic. Lalaiala si balbaiala unor politicieni fabricati peste noapte care nu au sau nu vor sa aiba respect pentru natia din care fac parte. Fara nici o exceptie. Toti pusi pe capatuiala dar incercand sa uite ca sunt Romani. Imi aduc aminte de zecile de cazuri de Romani plecati/fugiti/uschiti/sariti/etc din tara pe meleaguri straine, care, dupa citeva luni, nu mai stiau (a se citi nu mai voiau sa cunoasca) limba Romana. Aia despre care in tineretile lor cantau sus si tare ca e o comoara. Asa sunt si innalti reprezentanti ai poporului ce au sansa nesperata de a ajunge in tari straine pe post de ambasadori ai Romaniei. Se dau drept vasnici aparatori si ocrotitori ai neamului pana ajung in post. Dupa aia... adio patrie muma ca eu sunt roman dintr-o eroare regretabila a naturii si aceasta trebuie corectata.
Despre tigani... pai hai sa ne uitam la noi in curte. Marii manelisti (deh incep cu ei ce sa ma fac...) sunt cu mici exceptii tigani. Dar marile cohorte de fani sunt in proportie de 80% Romani get beget. Nu mai poti sa deschizi geamul de la casa sau de la masina ca te izbeste urletul "ooooooof viata meaaaaaaaa" din apartamentul sau masina vreunui roman de-al nostru neaos. Felicitari manelistilor. Au gasit o piata de desfacere imensa, si au exploatat-o la maxim. Ia sa vedem noi romanasi de ai nostrii facand la fel... Grupurile noastre pop se intrec in dispute si scandaluri pe drepturi de proprietate sau de sex sau de cine stie ce alte rahaturi pe cand manelistii tac si fac. Fac bani mai Romanilor!!! Fac bani. Of course ca exista si romani care incearca sa repete succesul lor dar cam greu. Nu au acel feeling muzical sau nu stiu, asa ca razbesc greu.
Hai sa ne uitam in curtile noastre. Mai toti avem cate o masina de productie autohtona si daca suntem mai norocosi o masina de firma mai pricopsita. Ne plangem ca nu avem lovele si viata e grea si scumpa. Ia sa ne uitam in curtile lor... si sa vedem ca sunt pline de masini de fite masini cumparate integral nu in leasing... De ce oare? pai pentru ca ei se descurca. Intr-o societate asmutita impotriva lor au facut eforturi sa se descurce si sa se afirme. Si sa dea dracii de nu sunt toate facute legal. Ca nu vad 90% din procentajul tiganilor cu staif si cu masini de lux ascunzandu-se de politie de frica potlogariilor facute pentru a parveni.
In fine nu vreau sa ma leg de romanul ala care in italia a ucis o nevasta de mahar si a pus mai mult jar pe focul si asa mocnit al problemei tiganilor din Italia. O fi avut el motivele lui sa faca ce a facut mai mult ca sigur. Probabil ca o sa infunde puscaria si mii de alti Romani o sa traga ponoasele pentru ce a declansat el. Dar mai Romani ,inchipuiti/reali/negativisti/optimisti/arieni/sovini, amintiti-va ca are nevoie de aparare si ajutor din partea noastra la fel ca orice alt conational pentru ca in primul rand e ROMAN. Si ajutandu-l pe el ne scoatem pe noi din rahat-ul in care ne-a bagat si ridicam macar ce a mai ramas din numele de Roman. Aduceti-va aminte de scandalul acela in care un eminent cantaret Roman a fost ucis de un American. Ati vazut cum s-au miscat fratii lui? In 24 de ore ala nu mai era in Romania iar procesul l-au manarit pina cind criminalul a iesit curat ca poponetul de bebelus si tot mortul a fost de vina. Si era un parlit de militar nu cine stie ce. Uite asa ar fi trebuit sa facem si noi cu "tiganul" nostru.

PS:
Din nefericire pentru el, noi conationalii lui, il vom considera mai intai tigan si dupa aceea Roman. Ca asa suntem noi Romanii...

1 comment:

Anonymous said...

de acord cu tine.tiganului nostru era necesar k statul roman sa-i asigure consultanta juridica din primul momment.popoarele puternice prin asta se remarca:isi protejeaza cetatenii-si cei buni si cei mai putin buni.